Veiligheidsmaatregelen

Welke maatregelen kunt u treffen om inbrekers buiten uw deur te houden?

Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren en eventuele lichtkoepels. Wanneer een slot voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen, weet u namelijk zeker dat het een prima slot is.

Kijk op www.politiekeurmerk.nl voor meer informatie >>
 

■ Beveilig ook de bovenverdieping van de woning. Inbraken gebeuren niet alleen via ramen en deuren op de begane grond, maar ook via ramen of deuren op de bovenverdieping (en zelfs via dakramen).

■ Zorg dat opklimmen onmogelijk is; zet ladders en vuilcontainers weg. Inbrekers proberen vaak via de hoger gelegen verdieping binnen te komen.

■ Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten. 

■ Sleutels buiten verstoppen is niet handig. Deurmat en bloempot zijn geen geheime plaatsen. 

■ Hang geen adreslabel aan uw sleutel(bos). 

■ Plaats waardevolle spullen uit het zicht van voorbijgangers. En berg waardevolle papieren en sieraden goed op in een kluisje of huur bijvoorbeeld een bankkluisje. 

■ Hang autosleutels niet op een haakje bij de deur of keuken maar bewaar ze op een minder voor de hand liggende plek. Uw auto is namelijk ook een hele mooie buit voor inbrekers. 

■ Zorg dat u geen grote hoeveelheid geld in huis heeft. 

■ Graveer postcode en huisnummer op waardevolle eigendommen en maak er dan een foto van naast een liniaal zodat de grootte eenvoudig te bepalen is, het kan van belang zijn bij politieonderzoek. Noteer merk, type, serienummers etc. van apparatuur. 

■ Maak foto’s van antiek, schilderijen en sieraden t.b.v. verzekeringsmaatschappij en het politieonderzoek. 

■ Geef de woning een bewoonde indruk als u er niet bent. Plak dus geen afwezigheidbriefje op uw deur. Sluit een paar lampen en bijvoorbeeld uw radio op een tijdschakelaar aan. 

■ Zorg voor voldoende buitenverlichting zodat u altijd kunt zien wie er bij u voor de deur staat, zonder de deur eerst open te hoeven doen.

■ Sluit altijd alle deuren en ramen, vergeet vooral niet een w.c. raampje of ramen en deuren van een garage af te sluiten. Ook al gaat u maar even naar de buren of boodschappen doen.

■ Vertel via de sociale media (twitter, facebook, hyves enz) niet wanneer u wel en niet thuisbent. Vertel ook niet over de waardevolle spullen die u onlangs heeft aangeschaft.

■ Registreer waardevolle spullen, daarvoor kunt u gebruik maken van de registratiekaarten.


Bron: www.politie.nl

Preventie check aanvragen voor woning of bedrijf

Informatie aanvragen
Onck Beveiligingstechniek ook bij u in de buurt!