De juiste stappen

Een woonhuis beveiliging volgens de vier belangrijkste stappen.

  1. Organisatorisch
  2. Signaleren
  3. Vertragen
  4. Opvolgen

Het is heden helaas nodig om uw eigendommen en uw dierbaren te beschermen tegen indringers die het op u of uw spullen voorzien hebben of omdat uw verzekering dit eist. Veelal gaan installatie bedrijven af op de product informatie van een product of leverancier die het getest heeft met een bepaalt aanval gereedschap wat past bij de normering.

Wij testen eerst zelf de producten en op een wijze zoals in uw geval de inbreker of belager te werk zal gaan. Een “ inbreker ” zal zich nooit aan afspraken of normen houden. Op deze manier komen we tot een zo sterk en een best mogelijk product waarbij alles denkbaar is en die boven de normeringen zullen staan. De beveiligings-aanpassingen kunnen naadloos overlopen of opgaan in uw interieur.

Het geheel begint toch bij uzelf! U zult de verandering van denken moeten door geven aan uw gezin en omgeving als u dit niet er voor over hebt of wilt is het zonde van uw investering.

Dit worden de Organisatorische maatregelen genoemd, dit is ook dan gelijk het eerste punt.
Er kunnen bijvoorbeeld geen sleutels of toegangs-tags rond slingeren of te kust en te keur uitgegeven worden aan personeel of onderhoudsmensen, logees. Ook zal er anders omgegaan moeten worden met informatie over huishoudelijk onderhoud, afwezigheid of vakanties, weet wie u in huis haalt en de gereedschappen/hulp middelen die rond de woning te vinden zijn die men zou kunnen gebruiken.

Dan komt het Signaleren, dit houdt in dat ongenodigde personen vroegtijdig gesignaleerd worden, dit in een zo vroeg mogelijk stadium.
Veelal is dit mogelijk door terrein detectie rond het huis of tuin. Dit kan geschieden op veel manieren b.v. druk matten onder de bestrating, grond/grind of doormiddel van rader/sensoren, tril detectie op kozijnen of beglazing. Een camera bewaking zouden we zelf niet echt benoemen als signalering-methode, maar meer in de categorie registratie. U kunt de beelden en tijden terug zien dat er geregistreerd is en weerleggen als mensen er om vragen.

Nu komt het Vertragen dit zal geschieden door een goede verhouding van het sluitwerk/sloten materiaal keuzes van kozijnen/ramen en deuren en de soort beglazing b.v. veiligheids-beglazing (gelaagd glas P5A, P6B) dit is beglazing met lagen folie die er voor zorgen dat een ruit haast niet door te gooien of te slaan is.
De zwaarste klasse zijn zeker bestand tegens 25 slagen met een kloofbijl a 5kg voor er een sneetje ontstaat in de ruit, mits deze op de juiste wijze is gemonteerd! Hierdoor zal er een juiste vertraging ontstaan die u en uw gezin de tijd geeft om een veilig onderkomen te zoeken in een save room of om de alarm/hulptroepen te laten uitrukken.

Dit is dan ook de laatste van de vier, de Opvolging deze dient altijd in evenwicht te staan met de vertraging.
Omdat de aanrijtijden niet overal gelijk kunnen zijn is dit voor elk object verschillend en zal ook goed bekeken moeten worden hoe we dit kunnen realiseren. We zijn met dit punt afhankelijk van een partij die ook niet altijd in uw buurt rond rijd en aanwezig is op het tijdstip als er een melding van uw adres komt.

Kort samen gevat, zijn dit de vier kern punten die er voor kunnen zorgen dat wij als beveiligings- experts voor u de juiste partij zijn om een veilige thuis haven te creƫren, zowel bouwkundig als elektronisch beveiliging onder een dak.

Preventie check aanvragen voor woning of bedrijf

Informatie aanvragen
Onck Beveiligingstechniek ook bij u in de buurt!